Agenda

Agenda | Protestantse Kerk Nederland

  1. Samen met de voorzitter is een scriba de 'motor' van het apparaat van de plaatselijke gemeente. Een mooie, eervolle taak. Hoe doe je dat op een goede manier zodat je tot zegen bent van kerkenraad en gemeente? Deze training helpt je daarbij.

  2. Het hoofddoel van deze cursus is het dieper leren verstaan van de oorspronkelijke tekst, de uitleg in de loop van de eeuwen en de betekenis van dit boek voor ons leven hier en nu. Een greep uit de gedeeltes die behandeld worden: Crisis en de terugkeer van het heilige, Leviticus vandaag, tussen bestemming en toeval, geweld en het heilige, tussen hoop en menselijkheid, de buitenstaander, de zondebok, de logica van de liefde, rechten van minderheden, de verantwoordelijkheid voor elkaar enz.

  3. Gastvrij, creatief en aantrekkelijk voor gezinnen. Juist nu ontdekken steeds meer kerken hoe er vanuit de georganiseerde chaos van kliederkerk nieuwe contacten ontstaan tussen mensen van alle generaties. Kliederkerken zijn er in verschillende soorten en maten, van activiteit van een kerk tot een pioniersplek. Tijdens de online bijeenkomst maak je kennis met kliederkerk.

    Aanmelden